Scalețchi, în vârstă de 58 de ani, a fost depistat de ofițerii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcției de Investigații Criminale a Poliției Române, care au pus în aplicare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea.
Condamnatul, care va fi dus în arestul Poliției Capitalei, a fost prins cu ajutorul Serviciului Român de Informații (SRI), au precizat reprezentanții Poliției Române.
Potrivit procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în cursul anului 2005, în calitate de președinte al OADO, Florentin Scalețchi ar fi pretins de la o persoană, care ulterior l-a denunțat, suma de 20.000 de euro. Scalețchi ar fi primit, în trei tranșe, echivalentul acestei sume reprezentând 24.000 de dolari. În schimb, acesta a lăsat să se creadă că are influență asupra magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția Penală, pentru reducerea, la judecarea recursului, a pedepselor ce fuseseră aplicate denunțătorului de către instanța inferioară, au spus anchetatorii.
Atât la Tribunalul București, unde s-a judecat fondul acestui proces, cât și la Curtea de Apel București, în faza de apel, Scalețchi a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru fapte de corupție.
În septembrie 2010, ICCJ a decis definitiv casarea sentinței Curții de Apel București prin care Florentin Scalețchi era condamnat la închisoare cu executare și trimiterea dosarului acestuia la această instanță, pentru rejudecarea apelurilor.
În decembrie 2011, Curtea de Apel a respins ca nefondate apelurile, menținând astfel condamnarea la șase ani de închisoare hotărâtă de Tribunalul București în martie 2007.
În urma recursului judecat de instanța supremă, Scalețchi a rămas cu aceeași pedeapsă.
În septembrie 2010, același Florentin Scalețchi a fost deferit justiției de procurorii bucureșteni pentru că a refuzat, în 2008, să i se recolteze probe biologice, la Institutul Naționale de Medicină Legală (INML), după ce a fost prins de polițiștii rutieri cu o alcoolemie de 0,84 la mie.